Winkelwagen 0

Sockwell

De collectie kousen en sokken van de Amerikaanse merk Sockwell zijn unieke ‘wonderen’ van breitechniek, opgebouwd uit hoogwaardige garens van bamboe, merino- en alpaca-wol. Niet alleen door hun trendy design zijn ze aantrekkelijk voor wandelaars en mensen met een staand beroep. Vanwege hun matige of ferme compressie verkleinen ze de kans op spataderen en gaan ze vermoeide benen en voeten en zwellingen tegen. De naadloze sokken, die drukplekken voorkomen, zijn ideaal voor diabetici.

Twee compressieklassen

Blokken, strepen, stippen, randmotieven en hippe prints geven de kousen en sokken extra ‘aantrekkingskracht’. De combinatie van merinowol en bamboe maken dat de voeten een constante temperatuur houden en remmen de vorming van bacteriën en geurtjes. Bovendien voorkomt deze uitgekiende materialenmix jeuk en is daarom ook zeer geschikt voor mensen met een wolallergie.

De compressiekousen zijn er in twee sterktes: klasse 1 (15-20 mmhg) en klasse 2(20-30mmhg). Klasse 1 is ideaal voor iedereen die gewoon extra comfort wil en niet eerder dit soort kousen heeft gedragen. Bij klasse 2 zijn mensen gebaat, die wel al ervaring hebben met compressiekousen, maar graag een modische kleur en een leuk dessin willen. Ook voor dunne kuiten is deze serieuzere compressiekous geknipt.

Bekijk hier de Sockwell collectie

Diabetessokken

De speciale, naadloze sokken voor gevoelige voeten (diabetessokken) zijn gemaakt van dezelfde materialen en zodanig gebreid, dat ze nergens kunnen knellen. Daar waar de voet afwikkelt is de sok iets dunner, zodat dit extra soepel gaat. Evenals bij een aantal compressiekousen hebben deze sokken een voetbedje in de vorm van een subtiele verdikking; heel prettig bij het lopen, terwijl de schoenen geen maat groter hoeven te zijn.

Zowel de sokken als de kousen zijn in drie maatgroepen verkrijgbaar: S/M voor de damesmaten 35 tot 38, M/L voor de dames- en herenmaten 39 tot 43 en L/XL voor de herenmaten 44 tot 47.

Sockwell sokken online bestellen bij Van Asperen

SOCKWELL COLLECTIE: