Schoenadvies op locate

Voor diverse instellingen, waaronder scholen en tehuizen, bieden we ook de mogelijkheid op locatie voetonderzoek te verrichten en schoenen aan te meten. We merken dat dit door grote groepen als efficiënt wordt ervaren; voor mensen die minder mobiel zijn biedt dit vanuit praktisch oogpunt vaak uitkomst. Met name voor deze groep mensen zijn pasvormschoenen een goede optie. We leveren een specifieke selectie schoenmerken (zoals o.a. Greve, Durea, Schneider, Hassia, Mephisto, Van Bommel en Finn Comfort) en bieden schoenen in uiteenlopende wijdtematen, van extra smal tot extra breed. Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden op locatie contact op.

Waar het bij kindervoeten om gaat?

Kindervoeten vervormen sneller dan je zou denken. De beenderen in ons lichaam en dus ook van de voet bestaan tijdens de groei uit een weke substantie, welke naarmate we ouder worden minder vervormbaar is en steviger wordt. In het oude China werden kindervoetjes van meisjes ingebonden, omdat kleine voetjes een teken van schoonheid en rijkdom waren. Een kindervoet kan echt vervormen, ook nu zijn er nog vele voetklachten bij volwassenen terug te voeren naar verkeerde schoenen in hun groei-jaren. Het is dus belangrijk om de kindervoeten regelmatig te laten meten en u te laten adviseren door een vanonze pasvormadviseurs. Bij ons kunt u altijd komen om de voeten gratis te laten meten.

Schoenen mogen niet knellen. De beste kinderschoen is slecht als deze niet past. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de kinderen op niet passende schoenen loopt, waardoor de tenen niet de vrijheid hebben om te bewegen. Daarom hebben wij, Van Asperen, kinderschoenen niet alleen in lengte- maar ook in breedtematen.

Kindervoeten groeien snel! Kindervoeten groeien onregelmatig soms snel, soms langzaam. Het is daarom belangrijk de voeten regelmatig (vrijblijvend) te laten meten. U kunt altijd bij ons binnen lopen voor een gratis voetenmeting. Door een regelmatige voetmeting en controle weet u zeker dat uw kind op de juiste maat loopt. Wij zullen nieuwe schoenen alleen adviseren als dit nodig is. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de schoenen te laten meten, kunt u dit doen via onze online kindervoetenmeter.

Meten is zeer belangrijk. Wij meten altijd de voeten. Niet alleen van de kinderen, maar ook van de volwassen, voordat wij schoenen zullen gaan passen. Ook bekijken wij de gedragen schoenen, zodat we daaruit informatie kunnen halen over de voet. Mochten we onregelmatig heden zien aan de gedragen schoen of bijzondere slijtage dan houden wij hier rekening mee met het kiezen van nieuwe schoenen of kunnen wij bekijken of er aan de bestaande schoenen veranderingen moeten worden aangebracht. De juiste maat geeft meer comfort, een langere levensduur en wellicht voorkomt het voetproblemen op latere leeftijd.

De juiste lengtemaat… Bij elke stap strekt de voet zich en wordt iets langer. Elke kinderschoen moet dus naast de groeiruimte ook doorveerruimte hebben. Soms loopt dit in onbelaste stand wel op to 17 mm extra lengte, zodat de tenen altijd de ruimte hebben om vrij te bewegen.

De juiste breedte maat… De kindervoeten zijn niet allemaal even breed. We hebben smalle en brede kindervoeten. Daarom hebben wij ook kinderschoenen in verschillende breedtematen. Bij een te bredeschoen zal de voet naar voren kunnen schuiven en zullen de tenen de opvulruimte voor de groei opvullen en kan de schoen gaan glippen. Een te smalle schoen kan druk en pijn in de breedte geven. Wij hebben schoenen van smal tot breed. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Kindervoeten tips

Sokken: Let op dat de sokken , net als de schoenen, ook goed van maat zijn. Te kleine sokken kunnen teenvervormingen veroorzaken.

Blote voeten:
Laat baby’s zo lang mogelijk blootvoets, zonder sokjes en schoenen. De vetpolstering van de voet houdt de voet warm en zo kunnen de tenen zich goed ontwikkelen.

De eerste stapjes:
Bij de eerste wankele stapjes horen schoenen die daarvoor gemaakt zijn, laat u goed door ons adviseren en uw kind moet al los kunnen lopen. Wij adviseren ongeveer 4 tot 6 weken loopervaring of een meter of 10 los lopen zonder hulp. Het klinkt vreemd uit onze mond, maar wacht zo lang mogelijk met het kopen van schoentjes.

Maat controle:
Kindervoeten groeien schoksgewijs, laat de maat van de voeten regelmatig bij ons gratis controleren. Kunt u niet naar de winkel komen, kijk dan in de schoen of er aan de voorzijde nog 6 mm ruimte is. Dat betekent dat de groeiruimte is verbruikt en er is dan alleen nog afwikkelruimte over. Het wordt dan weert ijd om nieuwe schoenen te kopen. Soms kunt u het voetbed uit de schoen halen en daar de voetafdruk opzien. Voetproblemen ontstaan vaak al voor het 10e levensjaar en dit willen wij voorkomen.

Lengte- en breedtematen:
De beste kinderschoen is slecht als hij niet past. Daarom meten wij altijd beide voeten op. En verkopen wij schoenen naast de lengtematen ook in meerdere breedtematen.

Goed advies is belangrijk

.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.