Medisch pedicure

MEDISCH PEDICURE – VOETCENTRUM VAN ASPEREN

WAT DOET EEN PEDICURE?

Het verwijderen van eelt, eeltpitten, likdoorns en eksterogen. Het oplossen van nagelproblemen zoals kalk of mycose (schimmel). Het dunner maken van de nagels en drukvrij leggen van knellende of ingegroeide nagels. Een diabetisch pedicure voort voetscans/screenings uit controleert de voet op wondjes etc. Tevens heeft een pedicure een voorkomende rol t.b.v. drukplek signalering. Dit om de bovengenoemde problemen te voorkomen. Dit is natuurlijk zeer belangrijk voor mensen met reuma, maar ook zeker voor de diabeten. We kunnen op die manier op tijd problemen voorkomen zoals een ulcus, gangreen en zelfs een amputatie. In het verleden is ook al bewezen dat mede door de samenwerking met de podotherapeut en de huisarts onze rol als pedicure zeer belangrijk is bij diabeten en zelfs amputaties voorkomen. Vaak wordt de behandeling van de gespecialiseerde pedicure vergoed door de ziektekosten verzekering. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

SAMENWERKING BIJ VOETCENTRUM VAN ASPEREN

Er is veel beweging en ontwikkeling op het gebied van de voetzorg. Disciplines gaan steeds meer samen werken. Het fijne van Voetcentrum Van Asperen is dan ook de samenwerking met de schoen speciaal winkel, de zorgschoen specialiste en de gespecialiseerde schoen consulentes die daar werken en ook de samenwerking met de register podologen en podotherapeuten. Door middel van deze samenwerking kunnen we het beste bieden voor onze klanten in de vorm van een totaal plaatje.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Door middel van deze samenwerking kunnen wij heel veel leed aan de voeten wegnemen en ook veel problemen voorkomen. Vooral bij diabeten is dit van belang. Daar het gevoel en/of doorbloeding in de voet vaak verslechterd. De voeten zijn namelijk de lichaamsdelen het verst van het hart verwijderd. Dus mochten er stoornissen zijn in het zenuw en/of aderlijke systeem zal dit als eerst zich uiten in de voet. Een snelle constatering is dan zeker belangrijk om in het ergste geval amputatie te voorkomen. Een diabeet kan bijvoorbeeld een flinke drukplek hebben met een wondje daaronder of bijvoorbeeld een ingegroeide nagel of likdoorn zonder dat de klant hier pijn van voelt. Door een pedicure behandeling en/of een bezoek aan podoloog of podotherapeut kan er dus veel voorkomen worden. Een professioneel advies over het geschikt te dragen schoeisel is dan ook zeker van belang. Soms is er ook een steunzool nodig of door een simpele orthese kunnen we veel leed voorkomen.

AFSPRAAK MAKEN?

Wilt u een afspraak maken? Dat kan op verschillende manieren. U kunt op deze pagina aangeven dat wij u mogen bellen voor een afspraak, u kunt een bericht sturen via ons contactformulier of telefonisch met ons contact op nemen.

BEL MIJ VOOR EEN AFSPRAAK


.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.