Hielspoor

Heeft u last van een hielspoor oftewel fasciitis plantaris? Heeft u last van strafklachten waardoor u pijn heeft aan u hiel bij het opstaan ’s ochtends of na een lange zit, dan kan het zijn dat u last heeft van een fasciitis plantaris heeft of in de volksmond ook wel hielspoor genoemd. Vaak heeft u bij deze klachten last van een stekende trekkende pijn ter hoogte van de hiel en of de voetboog.

Anatomie

Onder de voet loopt een grote peesplaat, de fascia plantaris. Deze loopt van het hielbeen naar de voorvoet. De peesplaat ondersteunt de voet en vangt schokken tijdens het lopen op. Soms komt er een te grote spanning op de peesplaat, en kunnen er scheurtjes of beschadigingen van de peesplaat ontstaan. Vaak zien we dat de irritatie ontstaat op de plaatst waar de pees aanhecht aan het hielbeen.

Schoeisel

De klachten zullen niet overgaan als u er niets in u looppatroon, belasting en schoeisel gaat veranderen. Naast het aanpassen van de belasting, is het van belang de voet rust en steun te geven doormiddel van stevig schoeisel. Het is belangrijk dat er een stevig contrefort, stevige loopzool en genoeg demping in de schoen aanwezig is. Verder is het van belang dat er mogelijk een optie is voor het plaatsen van een op maat gemaakte steunzool, mochten de klachten met alleen het schoeisel niet geheel verminderen.

Podotherapeut

Merkt u geen verbetering met alleen stevig schoeisel en gedoseerde rust, maak dan een afspraak bij de podotherapeut. De Podotherapeut zal kijken naar het looppatroon en standsafwijkingen om te kijken waar het probleem vandaan komt. De podotherapeut zal in dit geval een op maat gemaakte steunzool vervaardigen en eventueel rekoefeningen of massage advies geven. Indien de klachten volgens de podotherapeut aanvullende therapie nodig hebben zal er contact gezocht worden voor een samenwerking met een fysiotherapeut. Deze zal mogelijk behandelingen kunnen uitvoeren als massage, dry needling of shockwavetherapie.


.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.