Hamertenen

Klauwstand tenen

Heeft u last van hamertenen? Vaak heeft u dan last vaan een kromme stand van de tenen en drukken ze tegen de bovenkant van de schoen of tegen de grond. Deze stand kan bij sommige klachten geven bijvoorbeeld bovenop de tenen of onder de tenen. Veel mensen komen om de zoveel weken bij een pedicure voor het verwijderen van eeltvorming. Echter vergeten sommige dat de aanmaak van overmatige eeltvorming een gevolg is van te veel druk en/of wrijving op de huid.

Hoe ontstaan deze hamertenen?

Normaal staan de tenen recht, bij hamertenen staan de gewrichtjes gebogen. Dit ontstaat meestal doordat er een disbalans is tussen de buigspieren en de strekspieren van de tenen. Een disbalans kan ontstaan door een afwijkend looppatroon waarbij stabiliteit wordt gezocht doormiddel van het ‘grijpen’ naar de ondergrond van de tenen. Hierdoor ontstaat er verkeerde spanning. Verkeerd passend schoeisel te korte of te brede schoenen kunnen mee helpen aan het ontstaan van hamertenen.

Wat te doen?

Schoeisel

Bij het hebben van hamertenen is het van groot belang date er goed schoeisel gedragen wordt. Dit om zodat de druk veranderd word om klachten te verkomen of te verminderen .U kunt terecht in de winkel voor een goed advies, dit omdat het belangrijk is dat er genoeg ruimte bij de tenen is. Oftewel dat de teenbox van de schoen hoog genoeg is. Er zijn tevens schoenen met stretch leer t.h.v. de tenen om de druk zo min mogelijk te maken en de tenen zo veel mogelijk ruimte te geven.

Podotheapeut

Mocht goed passend schoeisel niet voldoende helpen dan kunt u een afspraak maken bij een podotheapeut, deze kan samen met u kijken naar een geschikt advies of het verwijderen van eelt of likdoorns of het maken van een silicone orthese. Een silicone orthese zorgt ervoor dat de tenen gestrekt worden waardoor ze en andere stand in de schoen krijgen of beschermen de tenen tegen verhoogde


.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.