Piedro® Anti–Varusschoenen

Piedro® anti–varusschoenen hebben als doel om voeten met een grote varus-, spits- of adductie stand te corrigeren. De correctie vindt plaats doordat er is uitgegaan van een bijzondere vorm van de leest en aangepaste binnenzool constructie waardoor, samen met de mediale keerwand, een verdere vorm van abductie van de voet te bevorderen.

Vooral bij kinderen met aangeboren klompvoetjes is het van belang, om al op jonge leeftijd met corrigerende schoenen te beginnen. Deze groep schoenen is verkrijgbaar in bootees alsmede sandalen. De anti–varusschoenen zijn als onparen leverbaar, dwz. in verschillende maten of één voet anti-varus en andere voet in de normale leest, maar dan wel natuurlijk in de zelfde style.

De therapie is gericht op:

  • Het corrigeren van de spitsstand in het bovenste spronggewricht (Pes equino varus).
  • Het corrigeren van de varuskanteling in het onderste spronggewricht (pes varus) en adductie in de middenvoet.
  • Het bevorderen van de abductie van midden- en voorvoet.
  • Het stabiliseren van de post-operatieve klompvoet.
  • Het verbeteren van de afwikkeling van de voet.

Deze Piedro® anti-varusschoenen hebben een extra hoge contrefort die het onderste spronggewricht fixeert en het bovenste spronggewricht stabiliseert, waarbij de laterale zijde van het verlengde contrefort het cuboid schoort, waardoor de transversale torsie weer mogelijk wordt. De anti-varusschoenen bevatten een speciaal correctie-supplement die het cuboid ondersteunt, waardoor het afvoeren van de voet bevorderd wordt. De mediale zijde van de contrefort vormt samen met de stevige teenkap een belangrijke keerwand. De druk op het basisgewricht wordt hierdoor geremd.

Om drukplaatsen aan de voet te voorkomen zijn de contrefort en de tong dik gepolsterd. De Piedro® anti-varusschoenen zijn leverbaar in wijdte 4½, 5½ en 6½ in de maten 18-36. Maatgroep kan per model verschillen.

Goed advies is belangrijk

.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.