Waar het bij kindervoeten om gaat?

Een kindervoet is kwetsbaarder dan de meeste mensen denken. In de eerst levensjaren bestaan de beenderen van kinderen uit een weke substantie. Hoe ouder het kindje wordt, hoe steviger en minder vervormbaar de beenderen worden. In het oude China werden kindervoetjes van meisjes ingebonden, omdat kleine voetjes een teken van schoonheid en rijkdom waren. Het vervormen van de kindervoet is een probleem wat ook op latere leeftijd vaak terug te zien is aan de voeten. Dit is meestal terug te voeren naar de verkeerde kinderschoenen in de jongere jaren. Met deze kennis is het erg belangrijk om de (kinder)voeten vaak te laten meten door een pasvormadviseur. Met zijn of haar adviezen kunt u goede zorg dragen voor uw kind. Wij adviseren u daarom graag via de telefoon, mail of in één van onze winkels.

Knellende schoenen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 60% van de kinderen op niet juiste schoenen loopt. Schoenen die knellen omdat ze niet de juiste lengte en breedte maat hebben. Hierdoor hebben de tenen niet de mogelijkheid om vrij te bewegen. Dat is de reden dat wij bij Piedroshop.nl schoenen bieden in smalle en breedte leesten.

Kindervoeten groeien snel!

Herkent u dat? Dat u voor uw gevoel nog maar net nieuwe schoenen heeft gekocht en dat deze al te klein zijn? Dit komt omdat kindervoeten erg onregelmatig groeien. Soms kan dit heel snel zijn maar soms wat langzamer. Daarom is het belangrijk om uw kind regelmatig te voeten te (laten) meten. U kunt hier dit zelf meten via onze website op pagina Wat is mijn maat?. Daarnaast bent u in onze winkel ook van harte welkom om kosteloos de voeten te laten meten. Door dit regelmatig (zelf) op te meten, weet u zeker dat uw kind altijd op de juiste maat schoenen loopt. Wij zullen nieuwe schoenen alleen adviseren als dit nodig is.

De juiste lengtemaat…

Bij elke stap strekt de voet zich en wordt iets langer. Elke kinderschoen moet dus naast de groeiruimte ook doorveerruimte hebben. Soms loopt dit in onbelaste stand wel op to 17 mm extra lengte, zodat de tenen altijd de ruimte hebben om vrij te bewegen.

De juiste breedte maat…

Niet alle voeten zijn gelijk aan elkaar. Sommige mensen hebben smalle voeten, sommige juiste weer bredere voeten. Dat heeft er toe geleid dat Piedro verschillende breedtematen is gaan maken in de schoenen. Hierdoor kunnen we de schoen perfect passend krijgen. Belangrijk is dus dat de lengte maat en de breedte maat overeen komen met elkaar. Een te breedte schoen kan het effect van slippen creëren en een te smalle schoen kan druk en pijn geven bij de tenen. Niet alleen de kinderschoenen werken met breedte maten, ook de dames en heren collectie van Piedro en Livingstone zijn op die manier uitgewerkt.

Kindervoeten tips

Kindervoeten zijn kwetsbaar, zoals we hier boven al hebben aangegeven. Daarom hebben we een aantal tips verzameld waar u rekening mee kan houden. Om onder andere op deze manier de kindervoeten op de juiste manier te laten groeien.

Sokken:
Let op dat de sokken, net als de schoenen, ook goed van maat zijn. Te kleine sokken kunnen teenvervormingen veroorzaken.

Blote voeten:
Laat baby’s zo lang mogelijk blootvoets, zonder sokjes en schoenen. De vetpolstering van de voet houdt de voet warm en zo kunnen de tenen zich goed ontwikkelen.

De eerste stapjes:
Bij de eerste wankele stapjes horen schoenen die daarvoor gemaakt zijn, laat u goed door ons adviseren en uw kind moet al los kunnen lopen. Wij adviseren ongeveer 4 tot 6 weken loopervaring of een meter of 10 los lopen zonder hulp. Het klinkt vreemd uit onze mond, maar wacht zo lang mogelijk met het kopen van schoentjes.

Maat controle:
Kindervoeten groeien schoksgewijs, laat de maat van de voeten regelmatig bij ons gratis controleren. Kunt u niet naar de winkel komen, kijk dan in de schoen of er aan de voorzijde nog 6 mm ruimte is. Dat betekent dat de groeiruimte is verbruikt en er is dan alleen nog afwikkelruimte over. Het wordt dan weer tijd om nieuwe schoenen te kopen. Soms kunt u het voetbed uit de schoen halen en daar de voetafdruk opzien. Voetproblemen ontstaan vaak al voor het 10e levensjaar en dit willen wij voorkomen.

Lengte- en breedtematen:
De beste kinderschoen is slecht als hij niet past. Daarom meten wij altijd beide voeten op. En verkopen wij schoenen naast de lengtematen ook in meerdere breedtematen.

Goed advies is belangrijk

.

Onze schoenen zijn ons product en niet uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.